Skapa din egen personliga miljö

Det händer när man flyttar hemifrån första gången att man får lite möbler av föräldrar, släkt och vänner och det blir liksom ingen egen stil på det hela. Att byta ut möblemanget för att styla hemmet blir orimligt dyrt.

Det går dock med ganska enkla medel att få till ett hem som blir personligt. Det gäller att hitta en röd tråd som uttrycker den egna smaken.

Personlig stilVilken favoritfärg har du?

Alla har någon eller några favoritfärger. Nu är det kanske inte helt smart att börja måla om huset i favoritfärgen om den är mörk och tung. Då kan färgen bli för påtaglig. Bättre är då att istället inreda med textilier i den färgen – gardiner, dukar och kuddar exempelvis. Det skapar också en enhetlig look.

En underskattad färg på väggar hemma är grått. Det är inte alls trist om man kompletterar med en fondvägg i en varm färg. Dessutom är en lugn grå färg perfekt som bakgrund till personliga fotografier.

Satsa på värme

Något som höjer trivseln i hemmet men som kostar lite mer än färg och foton är en braskamin, men den kan även spara en hel del pengar. Det finns en mängd olika modeller på marknaden för olika behov och eldningssätt, men gemensamt är att de skapar en fin trivsel i huset. En sorts kamin som växer i popularitet är pelletskaminen. Den är enkel att använda och ger mycket värme från lokalproducerad pellets. En hel del fina modeller kan du hitta hos Varmahembutikerna som även har insatser för befintliga eldstäder och skorstenssatser.

Dela med dig av favoritpläden

Textilier av olika slag tillför också mycket mys till hemmet. Plädar i varma färger värmer fint bara genom att man tittar på dem. Att svepa in sig i en när det börjar bli murrigt på hösten är inte heller fel. Matcha gärna med andra textilier i varma färger, exempelvis kuddar och gardiner, så känns ditt hem både personligt och ombonat.

Post Navigation