Det runda bordet

I vårt samhälle ska snart allt gå i raketfart. Då är det viktigt att ha en plats kring vilken alla i familjen kan samlas för middag, för samtal – eller bara för sällskapsspel.
Det runda bordet

Ett matbord är en samlingsplats

Att samlas inom familjen runt ett bord för en gemensam måltid är viktigt för att sammanfatta dagen för alla. Ett matbord kan se ut på flera sätt, men det finns många fördelar med ett runt matbord. Det runda bordet gör att det är lättare att samtala med varandra, man sitter inte på varsin sida vilket kan ge ett motsatsförhållande. Ingen hamnar heller längst ut på ett hörn.

De som sitter på hörnplatserna får ofta svårt att delta i konversationen, särskilt om den försiggår vid den andra änden av bordet. Det är dessutom lättare att nå maten för alla, och är det plockmat som serveras kan det som ska plockas ställas på en rund roterande bricka.  En butik där du hittar snygga runda matbord är Stegbo – hos dem finner du alltifrån enkla frukostbord till rejäla matsalsbord.

Ett runt bord rymmer många

Det är märklig hur många man kan sitta kring ett runt bord. Även om det är avsett för fyra ätande ryms lätt sex till åtta personer, lite beroende på vad man gör runt kring bordet. Det är ingen slump att så kallade kafébord är runda, många kan fika vid ett runt bord.

Ett runt bord är dessutom utrymmeseffektivt. Ett sådant bord tar lite mindre plats än ett traditionellt rektangulärt och dessutom finns inga skarpa hörn att få blåmärken av. De runda borden finns också i en mängd olika utföranden och stilar, vilket gör det lätt att matcha din inredningsstil.

Post Navigation