Inreda

Ett klassiskt fel som många som inreder sitt hem gör är att separera de olika rummen och inreda dem enskilt. Med andra ord kan ett rum målas i en härligt röd färg med en grön fondvägg.

Kanske jättesnyggt och uppfriskande men om sedan nästa rum är inrett i bambu och tränyanser blir kontrasten för stor. Det gäller alltså att hålla en röd tråd genom hela huset. En tråd som besökaren lätt hittar och känner igen sig i var än man rör sig.

Om det är svart/vitt som dominerar så betyder inte det att man inte kan bryta av detta med enstaka färgklickar. Men att ett helt rum helt och hållet bryter mönstret kan upplevas ogenomtänkt.

Detta gäller inte enbart vardagsrum, kök och hall d.v.s. där de boende uppehåller sig mest utan lika gärna toaletten och barnrummet. Det är lätt att tänka att barnrummet bara ska vara till för lek och bus och att man därför inte behöver inreda det så noga. Men barnrummet ska förmedla hemtrevlighet, avslappning och umgänge lika mycket som vardagsrummet ska. Det enda som skiljer är åldern på de som uppehåller sig där. Man behöver däremot inte lyfta upp den röda tråden lika hårt här som på andra ställen. Kanske räcker det med en fondvägg, krokar av bambu eller en äldre säng för att visa på att inredningsstilen även speglas i barnrummet likväl som överallt annars.

Post Navigation