Annorlunda design

Sverige är ett litet land men med ett starkt kunnande inom mode och design. Vi är framträdande i många sammanhang; både i rollerna som skapare och utställare inom det allra senaste inom hemindredning.

StockholmFör området heminredning, möbler och ny unik design kan Sverige stoltsera med namn som Sigvard Bernadotte, Yngve Ekström och Jonas Bohlin. Dessa namn har varit med en tid och satt trenden i Europa och på många andra ställen i världen. Det finns många andra namn att lägga till listan som bidragit till att Sverige satt sitt märke på världskartan när det gäller spännande och annorlunda design.

Idag dyker det upp nya intressanta namn som är med och sätter trenden i vårt inredningslandskap.

Den senaste trenden inom svensk inredning har varit det gråa temat. Många designhus har valt att ha en grå färg som bas mot andra kontrasterande färger. Väggar målas i gråa nyanser och kompletteras med ett skiftande golv i grått och vitt. Möbleringen kan bestå av soffor i gladare färger såsom i rosa eller turkost.

Anledningen till den stora exponeringen av grått är många. Många designers anser att vi är inne i nostalgisk period. Det finns en längtan till det förgångna och det skall vara enkelt och naturligt samt inslag av vintage. Vi svärmar för naturen och det organiska; vi vet vilka produkter vi använder och vad vi äter. Det material vi väljer när vi vill inreda skall helst vara så äkta och naturligt som möjligt så att vi känner att vi kommer så nära ursprunget och naturen vi kan. Vi är också beredda att betala mer pengar för sådan design. Vår köksutrustning – däribland ugnar, kyl och frys – ser allt mer teknisk och avancerad. Samtidigt föredrar vi mer handgjorda saker som smyckar ut köksmiljön.

Post Navigation