Mysigt sovrum

Sovrum

Sovrummet är ett av de rum som vi spenderar mest tid i och vad är då viktigare än att vi trivs där. Är du för tillfället lite utan inspiration så ska vi därför här komma med några tips på hur du kan ordna ett mysigt sovrum.

Tipsen i denna artikel är till största del inspirerade av de som du finner på skonahem.com i deras artikel om mysiga sovrum.

Minimalistiskt

Sovrummet ska kännas härligt och avslappnande, det är en sak som är säker. Något som kan förta lite av den känslan är om rummet innehåller för mycket onödigt krimskrams och prylar. Detta kan både vara stressande och ta energi. Därför är ett tips att se till att städa undan allt onödigt i rummet – både på hyllor, golv och väggar. Klädhögar är ett ”no no” för ett rofyllt sovrum.

Mörklägg

Man är förstås olika när det gäller ljussättningen i sitt sovrum, vissa tycker om att sova med en lampa på, för vissa gör det till eller från om det är ljust eller mörkt. Men det är nog så att de allra flesta vill ha det kolsvart när de ska sova. Är det så, så rekommenderar vi att du införskaffar någon slags mörkläggningsgardin. För totalt mörker så är det allra bäst med spolgardiner av mörkläggande belagd väv och för mindre fönster så kan man med fördel använda mörkläggande rullgardiner. För mer information om mörkläggning, besök www.alltisolskydd.se.

Skön säng

Det kanske allra viktigaste i ett sovrum är ju sängen, det är ju ändå den du ska spendera en stor del av ditt liv i. Och finns det något bättre än att lägga sig i en mjuk och härlig säng med satänglakan som känns alldeles svala mot din hud. Vårt tips är att lägga en extra slant på sängen och dess beståndsdelar, för om din sömn är bra så kommer det att avspegla sig på resten av ditt liv.

Doft

Att nämna ordet doft när det handlar om att inreda ett sovrum låter kanske lite udda och det är väl kanske inte det allra vanligaste heller. Det finns massor av olika sätt man kan ”doftsätta” sitt sovrum, exempelvis med doftljus eller rums- och textilsprej.

Post Navigation