Inred med mer grönska i hemmet

Växtlighet och grönska kan lyfta inredningen i många rum därhemma. Har du dock inte provat på detta tidigare kan det vara bra att få ett och annat tips på olika sätt att inreda med växter. Här delar vi med oss av några saker du kan hålla i åtanke innan du sätter igång.

Rätt växt på rätt plats

Med rätt växt menar vi endast att växten ska vara väl anpassad förhållandena på platsen där du väljer att ställa den. Det viktigaste i detta kommer vara mängden solsken växten behöver normalt sett och vad den kommer att få. Du kan hitta många växter som klarar sig bra i halvskugga och liknande. Av denna anledning ska du alltid kolla upp vilken typ av miljö en växt trivs i innan du tar ett beslut.

Titta på olika alternativ

När du är ute och letar växter är det alltid klokt att tänka på vilka alternativ du faktiskt har. Ett alternativ är ju alltid att besöka en handelsträdgård och köpa en färdig växt. Ett annat alternativ kan vara att faktiskt prenumerera på blommor. Det är säkert ett koncept somliga redan är bekant med, men för alla andra kan ni läsa mer om hur detta fungerar på bland annat Bella Dukar. Slutligen är det ju också värt att påpeka att den med gröna fingrar kanske även vill prova på att odla sina egna blommor och växter att pryda hemmet med.

Variera storlekarna

När du inreder med grönska hemma är det ofta snyggt att variera storlekarna något i ett och samma rum. Allt från små växter i bokhyllan till stora krukväxter på golvet har sin plats i inredningen och kan tillsammans ge en mycket mer levande effekt än om du exempelvis bara ställer ut en eller annat krukväxt på fönsterbrädan.

 

Post Navigation