Inred ditt hem mysigt

När du ska inreda, vare sig det gäller en studentlägenhet, din första villa eller en sommarstuga, är det viktigt att hitta inredningsdetaljer som passar just dig. Ett tips är att hitta en specifik möbel eller detalj som du verkligen gillar och bygga rummet utifrån den här detaljen. Det kan handla om en soffa, tavla, matta eller en tapet.

Tänk på vilka färger som passar till din valda inredningsdetalj och vilka material som finns i inredningen. Ett harmoniskt inrett rum blandar oftast flera olika material, såsom metall, trä, glas och olika tyger. Men inredningsdetaljerna i rummet håller sig oftast till samma färger, så harmonin ligger i kombinationen av materialen.

Våga inred med en stram budget

Det behöver inte vara dyrt att hitta snygg inredning till ditt hem. Det kan kräva lite jobb från din sida, men på andrahandsmarknaden kan du hitta unika antika möbler eller designerprodukter till bra priser. Oftast är priserna en bråkdel av nyproducerade produkter, likaså kommer ditt hem med större sannolikhet bli unikt och inte som ett utdrag av en IKEA-katalog. Att lägga lite extra tid på att undersöka vad som erbjuds på andrahandsmarknaden kan göra gott för både plånboken och göra att din hem blir riktigt mysigt. Det finns billiga inredningstips utan att behöva göra avkall på estetik eller kvalitet.

Balans mellan möbler och storleken på rummet

Att hitta balansen i att inreda ett rum kan vara svårt. Stora och öppna ytor kräver mer inredning, så som stora mattor och mycket växter. Medan i ett hem med begränsad yta kan stora möbler göra att rummet känns litet. Att inreda ett hem handlar därför om att hitta det som passar bäst hos dig, alltså utefter dina förutsättningar och din smak. Fundera därför på om rummet som möbleras är stort eller litet, samt vilka möbler som passar in bäst. Ett hem som upplevs som snyggt och mysigt, är välbalanserat mellan möbler och rumsstorleken, men också i färgvalen och materialvalen.

Post Navigation