Så skapar du en mer personlig inredning

Många av oss vill att inredningen ska vara, åtminstone i någon utsträckning, en reflektion av oss själv. Personer som känner oss väl ska kunna se inredningen och säga att det passar perfekt. Men detta är inte bara något som händer av sig själv, utan kräver lite tid och energi. Här har vi samlat några tips på hur du kan gå till väga för att göra inredningen mer personlig.

Satsa på unika objekt

Mycket inredning idag är massproducerad och det vi väljer att pryda våra hem med kan finnas i tusentals andra hem i landet. Och medan det inte gör det till dåliga eller fula möbler, finns det ett onekligt värde i att ha något mer ovanligt och vackert. Är du lite händig och känner dig mån kan du även försöka skapa dina egna inredningsdetaljer. Hämta inspiration från andras gör-det-självprojekt och sätt dig ned och skissa upp något intressant.

Blanda inredningsstilar

Att kombinera inredningsstilar kan vara en utmaning, men det kan också ge riktigt fantastiska resultat. Även om du väljer två stilar som många andra har blandat samman hemma hos sig, kommer du mest troligt göra det på annan vis och få något som du fortfarande kan kalla för din egen kreation. Ett hett tips på traven är att inte försöka blanda 50/50 utan istället välja en balans mer kring 80/20, där en stil är mer som en krydda i inredningen.

Måla om möbler

Våra möbler kommer ofta i ett antal olika färger. För att kunna säljas till så många som möjligt är det exempelvis mycket vanligare med neutrala och mer ”säkra” färger. Men om möbeln kan målas om är detta ett sätt att välja fritt bland hela färgspektrumet och hitta något som passar bättre in i just din inredning.

Post Navigation