Glöm tråkiga duschdraperier – satsa på en duschdörr i glas istället

En dusch är en plats där du ska kunna koppla av och njuta. Men att ha en tråkig duschdraperi som ständigt fastnar och inte riktigt skyddar golvet mot vatten kan göra upplevelsen mindre trevlig. Så varför inte satsa på en duschdörr i glas istället? Här är allt du behöver veta om dessa praktiska och stilrena dörrar.

Varför ska du välja en duschdörr i glas?

En duschdörr i glas ger en lyxig och modern känsla till ditt badrum. Det är dessutom en praktisk lösning eftersom det hindrar vatten från att sprida sig utanför duschkabinen. Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att byta ut din gamla duschdraperi mot en duschdörr i glas.

Fördelar med duschdörrar i glas

En duschdörr i glas ger en öppen och luftig känsla i badrummet. Dessa dörrar är också lätta att rengöra och underhålla. Du behöver inte oroa dig för mögel eller bakterier som kan samlas i en gammal duschdraperi. Dessutom kan du välja mellan olika stilar och utföranden för att hitta en duschdörr som passar just din smak och ditt badrum.

Olika typer av duschdörrar i glas

Det finns flera olika typer av duschdörrar i glas att välja mellan. En av de vanligaste är en dörr som öppnas inåt och utåt. Det finns också skjutdörrar som är perfekta för mindre badrum eftersom de inte tar upp lika mycket utrymme. Om du har en hörndusch kan du välja en dörr som öppnas mitt framför hörnet. Det finns också dörrar som går att fälla ihop för att spara utrymme.

Glaset i duschdörrar – här är vad du behöver veta

Det glas som används i duschdörrar är speciellt framtaget för att klara av hög fuktighet och temperaturväxlingar. Det här glaset kallas härdat glas och det är fyra till fem gånger starkare än vanligt glas. Om det skulle gå sönder splittras det i små bitar som är mindre vassa än vanligt glas. Det här gör det mycket säkrare för dig och din familj.

Skötselråd för duschdörrar i glas

Duschdörrar i glas är relativt lätta att underhålla. Det enda du behöver göra är att torka av dem efter varje dusch för att undvika kalkavlagringar. Om du behöver göra en mer noggrann rengöring kan du använda en mild rengöringsmedel och en mjuk trasa. Undvik starka kemikalier och slipande rengöringsmedel som kan skada glaset.

Att byta ut din gamla duschdraperi mot en duschdörr i glas kan vara ett bra val för både stil och funktion. Med olika stilar och utföranden finns det en duschdörr som passar just ditt badrum och din smak.

Post Navigation