Bygga till en våning

Har du fått tillskott i familjen, eller behöver du av någon annan anledning bygga till ditt hem?

I vissa fall finns inte utrymme till att bygga ut på bredden. Då går det lika bra att bygga en extra våning på villan. På Byggahus.se hittar du en artikel om vad du behöver tänka på när du bygger en ny våning till ditt hem, och varför du kan tänkas vilja göra det. En del behöver en ny vind för förvaringsutrymme och andra vill skapa mer bostadsutrymme.

Resa hus

Vad behöver du?

Det absolut enklaste är att ta kontakt med ett företag som specialiserar sig på tillbyggen av hem. För Pelle och hans sambo Marie som intervjuas i artikeln som länkades ovan gick det till på följande sätt. De hade kontakt ett byggföretag som skickade en representant till deras hus. Dessa gjorde en bedömning och skapade en ritning varefter de sökte bygglov. Byggnadsnämnden, vilka är de som avgör om man får bygga om eller inte godkände inte det första förslaget varför takfirman fick rita om sin planering. Efter att denna blivit godkänd satte företag igång med bygget och med hjälp av lyftkranar sattes den nya våningen på plats. Sedan restes en byggställning runt huset för att sätta upp ny panel samt lägga nytt tak. Det beskriver en ganska typisk process för utbyggnad på höjden.

Denna metod är inte heller begränsad endast till trähus – den funkar även på stenhus. För den som har begränsat med tomt eller som inte vill offra en del av trädgården är en tillbyggnad på höjden definitivt ett bra alternativ.

Post Navigation